Ekonom/controller

Inom stiftelsen Regionmuseet i Skåne har vi en omfattande verksamhet som bland annat sträcker sig över utställningar, restaurang, konsulttjänster och EU-projekt. Nu söker vi en självgående och serviceinriktad ekonom/controller för att bidra till struktur och utveckling.

Tjänsten är placerad inom sektionen för ekonomi där du tillsammans med en av våra medarbetare kommer att arbeta med den löpande redovisningen, kundfakturering, leverantörsfakturor, resultatrapportering, interna styrdokument och projektredovisning. Arbetet sker inom Regionmuseet och vårt dotterbolag Sydsvensk Arkeologi. Verksamheten präglas av en mängd olika verksamhetsgrenar med sina utmaningar. Till exempel EU-projekt som har speciella krav på redovisning, men även upphandlingar enligt LOU. Du kommer också att vara ett stöd för avdelningscheferna i uppföljning av ekonomi och planering.

För tjänsten behövs följande kompetenser

  • Högskoleutbildning inom ekonomi
  • Flerårig och relevant arbetslivserfarenhet
  • Bokslutserfarenhet
  • Erfarenhet av resultatuppföljning- och budgetarbete

Du behöver vara självgående, serviceinriktad och kunna kommunicera resultatet av ditt arbete till våra medarbetare. Ordningsam och ansvarskännande med god samarbetsförmåga är andra egenskaper som vi värdesätter.

Vår verksamhet präglas av en allt större digitalisering där din vilja och erfarenhet av att förändra och förbättra systemanvändning kommer väl till pass.

Vi arbetar i Visma Business med tillhörande molnbaserade tjänster för leverantörsfakturor samt e-fakturering. Andra sidosystem som du bör ha god kännedom om är Office 365 och då framförallt Excel, Word och Outlook.

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2020/1

Sista ansökningsdag

21/2 2020

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen via mail till jobb@regionmuseet.se och ange referensnumret 2020/1.

Anställningsgrad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Museet tillämpar 6 månaders provanställning.

Upplysningar

Personalchef
Hans Persson
0733-13 57 21

Facklig företrädare
Peter Wirblad
Vision
0733- 13 61 89