Järnvägsmuseet

En järnvägsvagn i dunkel miljö, ska föreställa om natten under stjärnhimmel.

För många är tåg något speciellt, för vissa är det resan med tåg som tänder något och för andra är det själva tågen och loken som ger något varmt i hjärtat. Järnvägsmuseet har något för alla.

Vid den gamla stationen Kristianstad Södra ligger Järnvägsmuseet. På museets bangård kan du se stationsbyggnader, lok, vagnar och järnvägsföremål från en svunnen tid. Bangården har öppet året om, men själva museet har bara öppet sommartid. I museets utställningslokaler finns något för alla, barnfamiljer såväl som tågentusiaster.

I museets reception finns en butik med försäljning av glass, souvenirer, leksaker och böcker. Museet är tillgänglighetsanpassat med parkering i direkt anslutning till entrén.

Museiföreningen Östra Skånes Järnvägars logotyp.

Museiföreningen ÖSJ

Järnvägsmuseet jobbar tillsammans med Museiföreningen Östra Skånes Järnvägar (MfÖSJ) med att vårda och bevara de spårområdet, lok och vagnar som finns i samlingarna. MfÖSJ är dessutom de som kör tågen, både på den smalspåriga järnvägen (600mm) utanför Järnvägsmuseet, och längre resor som till exempel till Åhus. Läs mer om MfÖSJ på mfosj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta till Järnvägsmuseet

Västra Storgatan 74, 291 54 Kristianstad

Årets utställning

Kontakta

Öppettider

Stängt för säsongen.

Lov & helgdagsöppet